Schermtijd van je kinderen beperken? De vier beste apps

2019-06-17T20:53:53+00:00 17 Juni 2019|0 Comments

Elk kind is anders. Waar de ene misschien het liefst de hele dag achter een beeldscherm zit, toont de ander meer interesse in voetballen en fietsen. Toch kun je als ouder anno 2019 niet om nieuwe media heen, want iPads, laptops en smartphones horen nou eenmaal bij deze tijd.

Smartphones bieden veel mogelijkheden, maar helaas lopen je kinderen ook altijd risico online. Net als veel andere ouders kun je er daarom voor kiezen om het online gedrag van je kind te controleren en te beperken. Samen met Tele2 Mobiel geven we je de beste ‘screentime’ apps die je hierbij kunnen helpen.

Kidslox Ouderlijke controle

Wil je de schermtijd van je kinderen beperken? Kidslox komt dan goed van pas. De app helpt je namelijk op een eenvoudige manier selecteren hoeveel tijd zij op het apparaat mogen doorbrengen. Is deze tijd op? Dan vergrendelt het toestel automatisch. Ook handig: Via de app kun je ook specifieke apps en content blokkeren.

Kidslox Ouderlijke Controle is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Screen Time Parental Control

Ook de app Screen Time Parental Control is een must-have voor ouders die graag het smartphonegebruik van hun kinderen willen checken. Naast het instellen van dagelijkse limieten biedt deze app ook de mogelijkheid om positief gedrag te belonen. Zo kun je je kind extra schermtijd geven als zij de hond hebben uitgelaten of hun huiswerk hebben afgemaakt.

Screen Time Parental Control is gratis te downloaden voor Android en iOS.

FamilyTime Jr.

Ook Familytime Jr. is in meerdere opzichten onmisbaar voor ouders. Naast dat de app helpt bij het controleren en limiteren van het smartphonegebruik, ondersteunt het ook bij het vergroten van hun veiligheid. Zo kun je je kinderen constant terugvinden dankzij de GPS-tracker en daarnaast kunnen zij ook zelf hun locatie direct delen met een SOS knop.

FamilyTime Jr. is gratis te downloaden voor Android en iOS.

SecureTeen Parental Control

Ook wanneer je kinderen al wat ouder zijn, kan het geen kwaad om soms een oogje in het zeil te houden. Dat kan via de app SecureTeen Parental Control. Met deze app kun je het online gedrag in de gaten houden en schadelijke content blokkeren. Ook kun je de volledige Facebook-activiteit van je kind inzien en instellen om notificaties te ontvangen wanneer verdachte personen contact opnemen met je kind.

SecureTeen Parental Control is gratis te downloaden voor Android en iOS.