Mytimingcards

Leer je kind omgaan met een smartphone

Voor ouders van (jonge) kinderen is het een bekend fenomeen. De kids die ‘even’ een spelletje op jouw (of hun eigen) smartphone willen spelen. Leuk toch? Maar je wilt ook niet dat ze te lang achter het schermpje zitten. Maar het is ook wel fijn als ze bereikbaar zijn. Hoe gaan we om met deze tweestrijd? Samen met Tele2 kijken we vandaag naar dit vraagstuk.

Gebruik van een smartphone?

Kinderen en een smartphone. Het is een actueel topic. Mediawijzer ondervraagt in het jaarlijkse Iene Miene Media Onderzoek ruim duizend ouders naar het gebruik van een smartphone onder kinderen van 0 tot 6 jaar. Dit jaar is het gebruik explosief gestegen naar 57 procent.  We kunnen er niet meer omheen dat jonge kinderen graag met een mobiel spelen. Hoe leer je je kroost hier verantwoord mee om te gaan?

Afspraken maken

Simpelweg je kind weghouden van het magische schermpje is praktisch onmogelijk. Vroeg of laat komen ze toch wel in aanraking met een smartphone. Al is het niet bij jou thuis dan wel bij een ander. Maak daarom afspraken met je kind rondom het gebruik, zo geef je ze verantwoordelijkheid en houd je de schermtijd binnen de perken. Bijvoorbeeld tijdens het eten geen mobiel. En vergeet zelf ook niet het goede voorbeeld te geven. Een beter milieu begint bij jezelf.

Schermtijd beperken

Uren achter een scherm zitten is slecht voor je ogen en lichaam. Moet je nagaan wat het doet met de ontwikkeling van je kind. Probeer daarom je kind te stimuleren om te gaan sporten en het bespelen van een muziekinstrument wordt ook sterk aangeraden. Ook zijn er apps op de markt die de schermtijd kunnen monitoren en beperken, zoals Boomerang.

Kostenbeheersing op mobiel

Door een Kids abonnement af te sluiten help je je kind bewust te maken van de kosten die mobiel gebruik met zich meebrengt. Tele2 heeft een speciaal abonnement gelanceerd dat wordt afgesloten wordt door jij als ouder. Zo weet je precies wat je kind verbruikt aan mobiele kosten en data. Met het abonnement kan er onbeperkt naar 3 nummers gebeld worden en bevat 1GB aan data. Zo is je lieveling altijd bereikbaar en heb je kosten goed in de hand.

 

[maxbutton id=”7″ ]